Gietvloeren specialist

Wist u dat cementgebonden gietvloeren voor het eerst toegepast werden in industriële omgevingen om vloeistofdichte en krasvaste oppervlakten te verkrijgen? In de laatste 20 jaar hebben gietvloeren steeds vaker ook een esthetische functie. Qua esthetiek is een gietvloer minimalistisch en laat het de ruimte waarin het ligt er optisch groter uitzien. Een cementgebonden gietvloer kunt u het best dagelijks bezemen zodat zand en vuil zo veel mogelijk verwijderd worden. 

9.3
395 beoordelingen

Langs komen in onze showroom? Plan een vrijblijvende afspraak.

 • Binnen 1 minuut aangevraagd!
100% kwaliteit
reactie binnen 24 uur
één partij, één aanspreekpunt
werkzaam in heel Nederland
500+ projecten per jaar

Uwvloerafwerking.nl is dé gietvloeren specialist en kan hier u alles over vertellen! Wij maken gebruik van Arturo Concreta. Arturo Concreta is een cementgebonden product, gemengd met water en kleurpigment, om de vloer een bepaalde kleur te geven. Arturo Concreta is leverbaar in tien verschillende kleuren waarmee de vloer een eigen karakter krijgt. De tien verschillende kleuren zijn ‘silver’, ‘shell’, ‘steel’, ‘pebble’, ‘shadow’, ‘dove’, ‘fossil’, ‘sand’, ‘smoke’ en ‘rust’. In dit artikel nemen we je aan de hand mee over het plaatsen van cementgebonden gietvloeren.

Het plaatsen van gietvloeren door een gietvloeren specialist

Zoals gezegd is Arturo Concreta een cementgebonden vloer welke bestaat uit cement, toeslagstoffen en bindmiddelen. Een cementgebonden gietvloer heeft een op beton gelijkende look en past hierdoor goed in een modern en sober vormgegeven interieur. Arturo Concreta is een vloersysteem dat in meerdere lagen wordt aangebracht. De ondergrond speelt een belangrijke rol bij het gieten van de vloer. Om deze reden is het belangrijk om allereerst een primer, ook wel ‘hechter’ en een schraplaag aan te brengen. Het hecht de schraplaag met de nieuwe, cementgebonden gietvloer.

Om de vloer af te werken wordt een impregneerlaag aangebracht. De impregneerlaag zorgt voor de hechting van de toplak op de cementgebonden gietvloer. Daarnaast vergemakkelijkt het de verwerking van de toplak die de vloer beschermt en hem een extra matte look geeft. Gezamenlijk met de toplak vormt de impregneerlaag een beschermende coating voor het zoveel mogelijk afstoten van vocht en vuil. Karakteristiek van een cementgebonden gietvloer is dat deze tijdens het leggen volledig uitvlakt. Een gegoten vloer hoeft om deze reden niet machinaal gladgestreken te worden.  

Ondergrond bij gietvloeren

Een gietvloer is een vloer waar je voor het leven plezier van kan hebben. Daarnaast is een gietvloer geschikt voor ieder huis. Het voordeel van een cementgebonden gietvloer is dat deze in vloeibare staat wordt aangebracht. Dit zorgt er voor dat een gietvloer geschikt is voor plaatsing over diverse soorten ondervloeren. Wanneer het nodig is kunt u er eventueel voor kiezen de gietvloer voor te behandelen om de plaatsing geschikt te maken. Dit is voornamelijk nodig wanneer de ondergrond niet vlak is en/of er instabiliteiten in de vloer aanwezig zijn. Bij Uwvloerafwerking.nl zijn we gespecialiseerd in cementgebonden gietvloeren.

Heeft u interesse in cementgebonden gietvloeren?

Uwvloerafwerking.nl is, zoals de naam al doet vermoeden, dé specialist die u van nieuwe gietvloeren kan voorzien. Dankzij onze jarenlange ervaring en deskundigheid weten wij voor al onze klanten de perfecte gietvloer te leveren.

In onze showroom treft u een groot aantal voorbeelden en monsters van cementgebonden gietvloeren. Neem contact met ons op via [email protected] of vraag gerust een offerte aan. Tevens kunt u ons bellen tijdens kantooruren met ons bedrijf via 020 – 370 91 51.

Checklist & 7 tips - Uwvloerafwerking

Zonder zorgen uw woning laten afbouwen? Ontdek ons inspiratie magazine!

In ons magazine vindt u tips, tricks en producten die u helpen uw woning perfect af te werken. Vraag hem aan:  Uw project in 4 stappen

  Stap 1: vrijblijvende prijsindicatie

  Vraag een vrijblijvende prijsindicatie aan voor uw project of klus. De indicatie zullen wij voor u toelichten.

  Stap 2: kom langs in onze showroom

  Bij ons heeft u één contactpersoon voor alle werkzaamheden die we voor
  u zullen verrichten.

  Stap 3: onze vakmensen gaan aan de slag

  We werken met kwaliteit
  producten en onze vakmensen
  hebben jarenlange ervaring in de afbouw van woningen.

  Stap 4: de oplevering van uw woning

  Door onze kwalitatieve producten en deskundigheid heeft u jarenlang plezier van uw woning.

  Bekijk onze volledige gietvloeren collectie

  Onze volledige collectie bekijken? Ontvang de brochures van Arturo:   Persoonlijk advies? Ons team helpt u graag verder.

   Persoonlijk advies van Team Uwvloerafwerking

   Wij kunnen meer!

   Ons moederbedrijf Uwnieuwbouwwoning.nl helpt u graag verder! Bekijk onze diensten, laat u inspireren en bereken uw investering.

   Merken die wij gebruiken
   ProGoldmFLORArturoSigma CoatingsLogo Vivafloors