Voor de afbouw van uw gehele nieuwbouwwoning

Wist u dat cementgebonden gietvloeren voor het eerst toegepast werden in industriële omgevingen om vloeistofdichte en krasvaste oppervlakten te verkrijgen? In de laatste 20 jaar hebben gietvloeren steeds vaker ook een esthetische functie. Qua esthetiek is een gietvloer minimalistisch en laat het de ruimte waarin het ligt er optisch groter uitzien. Een cementgebonden gietvloer kunt u het best dagelijks bezemen zodat zand en vuil zo veel mogelijk verwijderd worden. 

Uwvloerafwerking.nl is dé gietvloeren specialist en kan hier u alles over vertellen! Wij maken gebruik van Arturo Concreta. Arturo Concreta is een cementgebonden product, gemengd met water en kleurpigment, om de vloer een bepaalde kleur te geven. Arturo Concreta is leverbaar in tien verschillende kleuren waarmee de vloer een eigen karakter krijgt. De tien verschillende kleuren zijn ‘silver’, ‘shell’, ‘steel’, ‘pebble’, ‘shadow’, ‘dove’, ‘fossil’, ‘sand’, ‘smoke’ en ‘rust’. In dit artikel nemen we je aan de hand mee over het plaatsen van cementgebonden gietvloeren.

Het plaatsen van gietvloeren door een gietvloeren specialist

Zoals gezegd is Arturo Concreta een cementgebonden vloer welke bestaat uit cement, toeslagstoffen en bindmiddelen. Een cementgebonden gietvloer heeft een op beton gelijkende look en past hierdoor goed in een modern en sober vormgegeven interieur. Arturo Concreta is een vloersysteem dat in meerdere lagen wordt aangebracht. De ondergrond speelt een belangrijke rol bij het gieten van de vloer. Om deze reden is het belangrijk om allereerst een primer, ook wel ‘hechter’ en een schraplaag aan te brengen. Het hecht de schraplaag met de nieuwe, cementgebonden gietvloer.

Om de vloer af te werken wordt een impregneerlaag aangebracht. De impregneerlaag zorgt voor de hechting van de toplak op de cementgebonden gietvloer. Daarnaast vergemakkelijkt het de verwerking van de toplak die de vloer beschermt en hem een extra matte look geeft. Gezamenlijk met de toplak vormt de impregneerlaag een beschermende coating voor het zoveel mogelijk afstoten van vocht en vuil. Karakteristiek van een cementgebonden gietvloer is dat deze tijdens het leggen volledig uitvlakt. Een gegoten vloer hoeft om deze reden niet machinaal gladgestreken te worden.  

Ondergrond bij gietvloeren

Een gietvloer is een vloer waar je voor het leven plezier van kan hebben. Daarnaast is een gietvloer geschikt voor ieder huis. Het voordeel van een cementgebonden gietvloer is dat deze in vloeibare staat wordt aangebracht. Dit zorgt er voor dat een gietvloer geschikt is voor plaatsing over diverse soorten ondervloeren. Wanneer het nodig is kunt u er eventueel voor kiezen de gietvloer voor te behandelen om de plaatsing geschikt te maken. Dit is voornamelijk nodig wanneer de ondergrond niet vlak is en/of er instabiliteiten in de vloer aanwezig zijn. Bij Uwvloerafwerking.nl zijn we gespecialiseerd in cementgebonden gietvloeren.

Heeft u interesse in cementgebonden gietvloeren?

Uwvloerafwerking.nl is, zoals de naam al doet vermoeden, dé specialist die u van nieuwe gietvloeren kan voorzien. Dankzij onze jarenlange ervaring en deskundigheid weten wij voor al onze klanten de perfecte gietvloer te leveren.

In onze showroom treft u een groot aantal voorbeelden en monsters van cementgebonden gietvloeren. Neem contact met ons op via info@uwvloerafwerking.nl of vraag gerust een offerte aan. Tevens kunt u ons bellen tijdens kantooruren met ons bedrijf via 020 – 370 91 51.

Gepubliceerd op 19-04-2021

Waarom bij Uwvloerafwerking.nl?

Vakmanschap

Onze deskundige medewerkers hebben jarenlange ervaring met het leggen van PVC vloeren.

Kwaliteit

Wij werken alleen met de beste materialen van topmerken.

Duurzaamheid

Door te kiezen voor kwalitatief hoogwaardige PVC vloeren voorkomt u dat uw vloer na enkele jaren haar uitstraling verliest.

Garantie

Wij zijn alleen tevreden met het allerbeste. U krijgt garantie op onze vloerafwerking.

Onze diensten

Uwnieuwbouwwoning.nl is gespecialiseerd in de complete afwerking van nieuwbouwwoningen. Door diverse werkzaamheden, zoals het leggen van een PVC vloer, behangen en sauzen van wanden en stukadoren van de plafonds, door één partij te laten uitvoeren profiteert u van fikse kortingen.

Met het vakkundige team van Uwglasvezelbehanger.nl staat elke opdracht garant voor 100% kwaliteit. Om de beste kwaliteit te kunnen leveren voor de afwerking van uw wanden werkt Uwglasvezelbehanger.nl samen met Sigma Coatings en ProGold.

Voor de afwerking van uw trap heeft u bij Uwtrapafwerking.nl de mogelijkheid om te kiezen tussen twee afwerkingen, namelijk PVC of lakverf. Om de beste trapafwerking te kunnen leveren werkt ook Uwtrapafwerking.nl samen met Sigma Coatings en Vivafloors.

Voor het stuken van uw wanden en plafonds is Uwstukadoors.nl de aangewezen specialist. Of het nu gaat om behangklaar of sausklaar stukwerk, wij denken met u mee en kijken samen naar de beste oplossing voor de afwerking van uw wanden en plafonds.