Gietvloer badkamer

Een gietvloer is een uitstekende optie wanneer u een nieuwe vloer moet kiezen voor de badkamer. Dit komt omdat een gietvloer waterafstotend is, wat het een geschikte vloer maakt voor in een vochtige ruimte. De vloer zal dan ook jarenlang meegaan. Bovendien werken wij enkel met topproducten, waardoor kwaliteit is gegarandeerd. Heeft u vragen of specifieke wensen? U kunt bij onze adviseur terecht! 

Voordelen van een gietvloer in de badkamer: 

 • Hygiënisch 
 • Moderne uitstraling 
 • Makkelijk te reinigen 

Meer weten over een gietvloer in de badkamer? Lees verder! 

Ontvang een vrijblijvende prijsindicatie

 • Binnen 1 minuut aangevraagd!
100% kwaliteit
reactie binnen 24 uur
één partij, één aanspreekpunt
werkzaam in heel Nederland
500+ projecten per jaar

Waarom een gietvloer in de badkamer?

Het antwoord op de genoemde vraag is een volmondige ja. Een gietvloer is geschikt voor in de badkamer. Dit komt omdat een gietvloer waterafstotend is. Dat maakt het een geschikte vloer voor in een vochtige ruimte zoals een badkamer. Het water trekt niet in de vloer en zal daarom jarenlang meegaan. Daarnaast geeft u uw badkamer met een gietvloer een moderne uitstraling. Dit komt doordat een gietvloer volledig vlak en strak is. Wist u dat een gietvloer daarnaast makkelijk te reinigen is? Vuil kan zich niet ophopen en er zijn tevens geen voegen waar schimmelvorming kan ontstaan. Dit maakt de gietvloer een erg hygiënische optie voor de badkamer. Ook wanneer u last heeft van bijvoorbeeld een schimmelallergie dan is een gietvloer voor uw badkamer een uitstekende keuze.

Soorten gietvloeren

Er zijn verschillende uitvoeringen en soorten gietvloeren, allemaal met variërende eigenschappen. Qua esthetiek is een gietvloer minimalistisch en optisch gezien komt de ruimte er groter uit te zien. Een gietvloer vlakt zichzelf uit, is mooi egaal en heeft geen naden. De meest gekozen gietvloeren zijn vloeren gegoten met polyurethaan of epoxy. Verder zijn er nog populaire uitvoeringen zoals de beton cire, gietvloeren betonlook en geluiddempende vloeren. Hieronder geven we u per type gietvloer meer uitleg.

Bij gietvloeren betonlook kunt u een ruige en industriële uitstraling verwachten, de ultieme betonlook! Dit type gietvloer is ideaal te combineren met verschillende uitstralingen wat zal zorgen voor een sfeervol geheel. De gietvloeren betonlook zijn ontzettend populair door zijn uitstraling, wat minimalistisch, strak en modern is. Doordat het een waterbestendige gietvloer is, is de gietvloer geschikt voor de badkamer.

Wanneer u in een appartement woont dan is een geluiddempende gietvloer uiterst geschikt. Een geluiddempende gietvloer is een polyurethaan gietvloer. Door het gebruik van polyurethaanhars is de vloer flexibel en zacht aan de voeten. De vloer zal door zijn elasticiteit meebewegen met uw voet, wat een geluiddempend effect heeft. Ideaal voor wanneer u onderburen heeft of gewoon zo min mogelijk lawaai in uw woning wilt maken. Doordat geluiddempende gietvloeren van polyurethaan zijn gemaakt, zijn ze geschikt voor de badkamer.

Een polyurethaan (PU) gietvloer vormt een elastische en ietwat taaie ondergrond. Eventuele scheuren die over de tijd ontstaan zullen niet of nauwelijks zichtbaar worden. Polyurethane gietvloeren kunnen worden afgewerkt met een zijdeglanse laag of een matte aflaklaag. Een polyurethaan gietvloer wordt het meest gebruikt bij woningen en kantoren.  Een PU gietvloer is vloeistofdicht en kent een eindeloze variëteit in kleuren en patronen. 

Gietvloeren van epoxy zijn een stuk harder dan polyurethaan vloeren. Bij epoxy gietvloeren kan tevens de kleur beter tot uiting gebracht worden dan bij polyurethaan. De reden? Epoxy gietvloeren zijn makkelijker te vermengen met kleurpigmenten. Hierdoor worden er vollere en krachtige tinten gerealiseerd. Een nadeel van epoxy is dat deze gietvloeren sneller verkleuren. Ze krijgen hierbij een ietwat gelige kleur. Voordeel van deze vloeren is dat ze eenvoudiger in onderhoud zijn en minder snel schoenstrepen achterlaten. Een epoxy gietvloer is uiterst geschikt in technische ruimtes, omdat het een chemicaliënbestendigheid kent en tevens een grotere belastbaarheid dan bijvoorbeeld de polyurethaan gietvloer. Dit is dan ook het grote verschil tussen polyurethaan en epoxy gietvloeren: een polyurethaan gietvloer wordt het meest gebruikt binnen huizen en epoxy gietvloeren het meest binnen bedrijven. Daarom raden wij bij Uwvloerafwerking om een epoxy vloer te gebruiken voor uw woning. 

Algemene informatie 

De vakmensen achter Uwvloerafwerking.nl zijn dankzij hun deskundigheid en jarenlange ervaring dé specialist die een gietvloer optimaal naar wens kunnen leggen en afwerken. Doordat wij uitsluitend werken met materialen van topmerken bent u voorzien van een kwalitatieve vloer voor in uw badkamer. Zo heeft u er nog jarenlang plezier van! Bovendien zijn onze specialisten werkzaam in heel Nederland en hebben wij een showroom in Deventer. U kunt dan ook een afspraak maken om eerst een gietvloer in Deventer in het echt te bekijken. 

Gietvloer kosten

Wilt u vooraf graag de prijs berekenen van uw gietvloer voor in uw badkamer dan kan dat eenvoudig met de prijscalculator op onze website. Wilt u toch liever eerst de verschillende soorten gietvloer zien en daarop uw keuze baseren? Kom dan gerust langs bij ons in de showroom. Via ons afspraakformulier kunt u eenvoudig een afspraak plannen met één van onze productadviseurs.

Bekijk onze volledige Gietvloeren collectie

Onze volledige collectie bekijken? Ontvang de brochures van Arturo:

  Neem contact op!  

  Wij hopen u op deze pagina van voldoende informatie te hebben voorzien van de verschillende typen gietvloer en hun unieke eigenschappen voor het gebruik in uw badkamer. Bent u overtuigd? Dan kunt u eenvoudig een afspraak met ons inplannen via het contactformulier voor het leggen van uw nieuwe gietvloer in uw badkamer. Tevens kunt u ons eenvoudig telefonisch bereiken op 0570 57 36 65.

  Bereken uw prijsindicatie

  Persoonlijk advies? Ons team helpt u graag verder.

  Persoonlijk advies van Team Uwvloerafwerking

  Wij kunnen meer!

  Ons moederbedrijf Uwnieuwbouwwoning.nl helpt u graag verder! Bekijk onze diensten, laat u inspireren en bereken uw investering.

  Merken die wij gebruiken
  ProGoldmFLORArturoSigma CoatingsLogo Vivafloors