Voor de afbouw van uw gehele nieuwbouwwoning

Nog te vaak worden PVC (‘polyvinylchloride’) en vinyl vloeren hetzelfde genoemd, terwijl er wel degelijk een duidelijk verschil tussen beide vloerafwerkingen is. Maar wat is dit verschil precies? In dit artikel leggen we het verschil tussen een vinyl vloer en PVC vloer uit. Maar allereerst leggen we uit wat de vloeren precies zijn.

Wat zijn PVC vloeren?

PVC staat voor polyvinylchloride, een hele mond vol! Polyvinylchloride is een ijzersterke kunststof. PVC-vloeren zijn ongekend populair. De reden? Met PVC kunt u veel kanten op en tevens heeft het veel positieve eigenschappen. Zo gaan PVC vloeren lang mee en bovendien ogen ze erg natuurlijk. 

Wat zijn vinyl vloeren?

Wist u dat vinyl vloeren van PVC gemaakt is? Het is echt dezelfde soort kunststof! Om deze reden is er veel verwarring bij mensen over het verschil tussen de twee soorten vloeren en wordt er nog te vaak – onterecht – gedacht dat het exact hetzelfde is. Daarom leggen we in de volgende paragraaf graag uit wat de verschillen tussen de twee zijn.

vinyl vloer leggen 2

PVC en vinyl, de verschillen

  • Een vinyl vloer bestaat net zoals een PVC vloer uit meerdere stevige lagen. Het verschil tussen beide is de eerste en de onderste laag. Bij de vinyl vloer zijn deze twee lagen net iets zachter waardoor ze flexibeler zijn. PVC heeft een stevige laag waardoor deze vloer sterker is dan vinyl;
  • Qua onderhoud is er eveneens een verschil tussen de twee vloeren, een vinyl vloer is namelijk gevoeliger voor beschadigingen dan een PVC vloer. Dit komt mede doordat de toplaag van de vinyl vloer zachter is dan dat van een PVC vloer;
  • Over het algemeen is een vinyl vloer voordeliger dan een PVC vloer. Echter geloven wij dat een PVC vloer duurzamer is dan een vinyl vloer. De reden? De buitenste twee lagen van een PVC vloer zijn steviger dan die van een vinyl vloer.

Het verschil van het laten leggen van de vloer

In beide gevallen, zowel bij PVC als bij vinyl, adviseren we u het leggen van de vloer aan een professional over te laten. Wanneer u de vloer bij ons aanschaft dan zullen onze werknemers de gehele afwerking van uw vloer op zich nemen, zo hoeft u hier niet meer naar om te kijken. Wat ook fijn is om te weten, is dat u bij Uwvloerafwerking.nl altijd garantie ontvangt op al onze vloerafwerking. Overtuigd? Neem gerust contact met ons op.

Gepubliceerd op 20-08-2021

Waarom bij Uwvloerafwerking.nl?

Vakmanschap

Onze deskundige medewerkers hebben jarenlange ervaring met het leggen van PVC vloeren.

Kwaliteit

Wij werken alleen met de beste materialen van topmerken.

Duurzaamheid

Door te kiezen voor kwalitatief hoogwaardige PVC vloeren voorkomt u dat uw vloer na enkele jaren haar uitstraling verliest.

Garantie

Wij zijn alleen tevreden met het allerbeste. U krijgt garantie op onze vloerafwerking.

Onze diensten

Uwnieuwbouwwoning.nl is gespecialiseerd in de complete afwerking van nieuwbouwwoningen. Door diverse werkzaamheden, zoals het leggen van een PVC vloer, behangen en sauzen van wanden en stukadoren van de plafonds, door één partij te laten uitvoeren profiteert u van fikse kortingen.

Met het vakkundige team van Uwglasvezelbehanger.nl staat elke opdracht garant voor 100% kwaliteit. Om de beste kwaliteit te kunnen leveren voor de afwerking van uw wanden werkt Uwglasvezelbehanger.nl samen met Sigma Coatings en ProGold.

Voor de afwerking van uw trap heeft u bij Uwtrapafwerking.nl de mogelijkheid om te kiezen tussen twee afwerkingen, namelijk PVC of lakverf. Om de beste trapafwerking te kunnen leveren werkt ook Uwtrapafwerking.nl samen met Sigma Coatings en Vivafloors.

Voor het stuken van uw wanden en plafonds is Uwstukadoors.nl de aangewezen specialist. Of het nu gaat om behangklaar of sausklaar stukwerk, wij denken met u mee en kijken samen naar de beste oplossing voor de afwerking van uw wanden en plafonds.

Beoordeling door klanten: 9.1/10 - 44 beoordelingen