Wat is het verschil tussen PVC en vinyl?

Nog te vaak worden PVC (‘polyvinylchloride’) en vinyl vloeren hetzelfde genoemd, terwijl er wel degelijk een duidelijk verschil tussen beide vloerafwerkingen is. Maar wat is dit verschil precies? In dit artikel leggen we het verschil tussen een vinyl vloer en PVC vloer uit. Maar allereerst leggen we uit wat de vloeren precies zijn.

Langs komen in onze showroom? Plan een vrijblijvende afspraak.

 • Binnen 1 minuut aangevraagd!
100% kwaliteit
reactie binnen 24 uur
één partij, één aanspreekpunt
werkzaam in heel Nederland
500+ projecten per jaar

Wat zijn PVC vloeren?

PVC staat voor polyvinylchloride, een hele mond vol! Polyvinylchloride is een ijzersterke kunststof. PVC-vloeren zijn ongekend populair. De reden? Met PVC kunt u veel kanten op en tevens heeft het veel positieve eigenschappen. Zo gaan PVC vloeren lang mee en bovendien ogen ze erg natuurlijk. 

Wat zijn vinyl vloeren?

Wist u dat vinyl vloeren van PVC gemaakt is? Het is echt dezelfde soort kunststof! Om deze reden is er veel verwarring bij mensen over het verschil tussen de twee soorten vloeren en wordt er nog te vaak – onterecht – gedacht dat het exact hetzelfde is. Daarom leggen we in de volgende paragraaf graag uit wat de verschillen tussen de twee zijn.

Vinyl Vloer - Header - Uwvloerafwerking.nl

PVC en vinyl, de verschillen

 • Een vinyl vloer bestaat net zoals een PVC vloer uit meerdere stevige lagen. Het verschil tussen beide is de eerste en de onderste laag. Bij de vinyl vloer zijn deze twee lagen net iets zachter waardoor ze flexibeler zijn. PVC heeft een stevige laag waardoor deze vloer sterker is dan vinyl;
 • Qua onderhoud is er eveneens een verschil tussen de twee vloeren, een vinyl vloer is namelijk gevoeliger voor beschadigingen dan een PVC vloer. Dit komt mede doordat de toplaag van de vinyl vloer zachter is dan dat van een PVC vloer;
 • Over het algemeen is een vinyl vloer voordeliger dan een PVC vloer. Echter geloven wij dat een PVC vloer duurzamer is dan een vinyl vloer. De reden? De buitenste twee lagen van een PVC vloer zijn steviger dan die van een vinyl vloer.

Het verschil van het laten leggen van de vloer

In beide gevallen, zowel bij PVC als bij vinyl, adviseren we u het leggen van de vloer aan een professional over te laten. Wanneer u de vloer bij ons aanschaft dan zullen onze werknemers de gehele afwerking van uw vloer op zich nemen, zo hoeft u hier niet meer naar om te kijken. Wat ook fijn is om te weten, is dat u bij Uwvloerafwerking.nl altijd garantie ontvangt op al onze vloerafwerking. Overtuigd? Neem gerust contact met ons op of kom onze PVC vloeren in Deventer in onze showroom bekijken. 

Checklist & 7 tips - Uwvloerafwerking

Zonder zorgen uw woning laten afbouwen? Ontdek ons inspiratie magazine!

In ons magazine vindt u tips, tricks en producten die u helpen uw woning perfect af te werken. Vraag hem aan:  Uw project in 4 stappen

  Stap 1: vrijblijvende prijsindicatie

  Vraag een vrijblijvende prijsindicatie aan voor uw project of klus. De indicatie zullen wij voor u toelichten.

  Stap 2: kom langs in onze showroom

  Bij ons heeft u één contactpersoon voor alle werkzaamheden die we voor
  u zullen verrichten.

  Stap 3: onze vakmensen gaan aan de slag

  We werken met kwaliteit
  producten en onze vakmensen
  hebben jarenlange ervaring in de afbouw van woningen.

  Stap 4: de oplevering van uw woning

  Door onze kwalitatieve producten en deskundigheid heeft u jarenlang plezier van uw woning.

  Persoonlijk advies? Ons team helpt u graag verder.

  Persoonlijk advies van Team Uwvloerafwerking

  Wij kunnen meer!

  Ons moederbedrijf Uwnieuwbouwwoning.nl helpt u graag verder! Bekijk onze diensten, laat u inspireren en bereken uw investering.

  Merken die wij gebruiken
  ProGoldmFLORArturoSigma CoatingsLogo Vivafloors