Wat is het verschil tussen laminaat en parket?

‘Wat is het verschil tussen laminaat en parket?’ is een vraag die u waarschijnlijk gesteld heeft tijdens uw zoektocht naar een nieuwe vloer voor uw woning. Dat is niet zo gek, want beide vloeren lijken op elkaar en zijn erg populair. Uwvloerafwerking.nl heeft daarom voor u beide begrippen uitgelegd en het verschil benoemd in deze blog.

9.3
395 beoordelingen

Langs komen in onze showroom? Plan een vrijblijvende afspraak.

 • Binnen 1 minuut aangevraagd!
100% kwaliteit
reactie binnen 24 uur
één partij, één aanspreekpunt
werkzaam in heel Nederland
500+ projecten per jaar

Heeft u al een keuze gemaakt en zoekt u een specialist die de vloer voor u komt leggen? Vraag dan de prijsindicatie aan zodat u vooraf weet waar u aan toe bent!

Wat is laminaat?

Laminaat bestaat uit verschillende lagen. Van boven naar beneden bestaat laminaat uit een kunststof beschermlaag, een decorlaag, een basislaag en tenslotte een kunststof onderlaag. Laminaat bevat dus geen hout. Dit type vloer is in twee verschillende vormen beschikbaar, namelijk in planken of tegels. Bovendien kent laminaat oneindig verschillende prints, uitstralingen en kleuren. 

Wat is parket?

In tegenstelling tot laminaat is parket wel gemaakt van hout. Parket bestaat uit verschillende lagen hout en heeft geen groef of veer. Ook is parket verkrijgbaar in verschillende soorten. Denk daarbij aan eikenhout, massief of lamelparket.

Dus wat is het verschil tussen laminaat en parket?

Het verschil tussen beide vloeren is het materiaal waarvan het gemaakt is. Dat verschil is ook terug te zien in de prijs. Zo is laminaat over het algemeen goedkoper dan parket, omdat het van kunststof gemaakt is. Ook qua onderhoud is laminaat gemakkelijker in gebruik. Aangezien parket van hout is, kan het slechter tegen vocht dan kunststof. Pas dus daarom goed op met het dweilen van parket.

Daartegenover staat dat parketvloeren over het algemeen langer meegaan dan laminaatvloeren. Maar dat hangt af van de dikte van de vloer. Want hoe dikker de vloer, des te langer ze mee gaan. Dus laminaat met dikke lagen zorgt ook voor langdurigheid. 

Neem zelf een kijkje!

Wilt u zelf verschillende soorten laminaat zien en in persoon advies over wat voor soort vloer u het beste kan nemen? Maak dan een afspraak voor onze showroom. Daar geven wij u vakkundig advies en ziet u zelf de verschillende soorten laminaat.

Of wilt u alvast de kosten vooraf in kaart brengen? Doe dat via onze prijsindicatie. Met onze prijsindicatie weet u gelijk waar u aan toe bent qua kosten wanneer u uw vloer wilt laten leggen of renoveren. 

Checklist & 7 tips - Uwvloerafwerking

Zonder zorgen uw woning laten afbouwen? Ontdek ons inspiratie magazine!

In ons magazine vindt u tips, tricks en producten die u helpen uw woning perfect af te werken. Vraag hem aan:  Uw project in 4 stappen

  Stap 1: vrijblijvende prijsindicatie

  Vraag een vrijblijvende prijsindicatie aan voor uw project of klus. De indicatie zullen wij voor u toelichten.

  Stap 2: kom langs in onze showroom

  Bij ons heeft u één contactpersoon voor alle werkzaamheden die we voor
  u zullen verrichten.

  Stap 3: onze vakmensen gaan aan de slag

  We werken met kwaliteit
  producten en onze vakmensen
  hebben jarenlange ervaring in de afbouw van woningen.

  Stap 4: de oplevering van uw woning

  Door onze kwalitatieve producten en deskundigheid heeft u jarenlang plezier van uw woning.

  Bekijk onze volledige PVC Vloeren collectie

  Onze volledige collectie bekijken? Ontvang de brochures van Vivafloors & mFLOR:   Persoonlijk advies? Ons team helpt u graag verder.

   Persoonlijk advies van Team Uwvloerafwerking

   Wij kunnen meer!

   Ons moederbedrijf Uwnieuwbouwwoning.nl helpt u graag verder! Bekijk onze diensten, laat u inspireren en bereken uw investering.

   Merken die wij gebruiken
   ProGoldmFLORArturoSigma CoatingsLogo Vivafloors