Voor de afbouw van uw gehele nieuwbouwwoning

De gietvloer is steeds meer terug te vinden in de woonkamer. Logisch, want een gietvloer kan met veel interieurstijlen gecombineerd worden. Een gietvloer kan dan ook de perfecte basis zijn voor uw huis. Wist u echter dat een gietvloer in de woonkamer ook andere voordelen met zich meebrengt? We laten u graag zien waarom een gietvloer in de woonkamer zo’n goed idee is.

Wat is een gietvloer?

Voordat we uitleggen waarom een gietvloer in de woonkamer een goed idee is staan we eerst stil bij wat een gietvloer nou eigenlijk is. Een gietvloer is, zoals de naam al zegt, een vloer dat vloeibaar aangebracht wordt op de ondervloer. Het wordt eerst gegoten en daarna vereffend, waarna het moet drogen. Vaak wordt een gietvloer aangebracht in meerdere lagen. Als resultaat krijgt u een kwalitatief goede en sterke vloer, die maar enkele millimeters dik is en geen naden heeft. Gietvloeren zien er over het algemeen strak en modern uit, zodat ze goed passen binnen een industriële omgeving. Een gietvloer kan in veel verschillende kleuren gelegd worden.

Voordelen van een gietvloer

Een gietvloer kent veel voordelen. Dit verklaart dan ook veelal de populariteit van het type vloer. Wij hebben voor u de voordelen van een gietvloer op een rijtje gezet.

  • De vloer kan naadloos gelegd worden en krijgt hiermee een moderne en strakke uitstraling;
  • De levensduur van een gietvloer is gemiddeld 30 jaar. Deze lange levensduur komt doordat de gietvloer opgebouwd wordt uit verschillende lagen, waardoor het een solide systeem vormt;
  • In de meeste gevallen makkelijk over een bestaande vloer te leggen;
  • Kan ook gelegd worden als er vloerverwarming ligt;
  • Deze vloer is ideaal voor mensen met huisstofallergie en kan makkelijk schoongemaakt worden;
  • In veel verschillende kleuren te leggen.

Nadelen gietvloer

Net zoals elk andere type vloer kent de gietvloer ook nadelen. De belangrijkste zijn:

  • De vloer is relatief duur doordat het installeren van de vloer arbeidsintensief is;
  • Omdat de vloer gegoten moet worden en tussendoor moet kunnen drogen duurt het vier tot vijf dagen totdat deze gelegd is;
  • Er kunnen eenvoudig krassen op de toplaag van de vloer ontstaan. Wanneer u veel verschillende kleuren door elkaar heen mengt voorkomt u dat dit opvalt.

Gietvloer laten leggen

U wilt een gietvloer laten leggen? Daar draaien de experts van Uwvloerafwerking.nl hun handen niet voor om. Onze werknemers gaan deskundig te werk bij het leggen van elk type gietvloer, waarbij gebruik wordt gemaakt van de beste materialen van topmerken. Duurzaam werken staat bij ons hoog in het vaandel. Op deze manier kunnen wij garanderen dat uw vloer jarenlang meegaat zonder daarbij haar uitstraling te verliezen. Om deze reden geven wij ook garantie op onze vloerafwerking. Neem gerust contact met ons op bij eventuele vragen over onze vloeren.

Gepubliceerd op 23-07-2021

Waarom bij Uwvloerafwerking.nl?

Vakmanschap

Onze deskundige medewerkers hebben jarenlange ervaring met het leggen van PVC vloeren.

Kwaliteit

Wij werken alleen met de beste materialen van topmerken.

Duurzaamheid

Door te kiezen voor kwalitatief hoogwaardige PVC vloeren voorkomt u dat uw vloer na enkele jaren haar uitstraling verliest.

Garantie

Wij zijn alleen tevreden met het allerbeste. U krijgt garantie op onze vloerafwerking.

Onze diensten

Uwnieuwbouwwoning.nl is gespecialiseerd in de complete afwerking van nieuwbouwwoningen. Door diverse werkzaamheden, zoals het leggen van een PVC vloer, behangen en sauzen van wanden en stukadoren van de plafonds, door één partij te laten uitvoeren profiteert u van fikse kortingen.

Met het vakkundige team van Uwglasvezelbehanger.nl staat elke opdracht garant voor 100% kwaliteit. Om de beste kwaliteit te kunnen leveren voor de afwerking van uw wanden werkt Uwglasvezelbehanger.nl samen met Sigma Coatings en ProGold.

Voor de afwerking van uw trap heeft u bij Uwtrapafwerking.nl de mogelijkheid om te kiezen tussen twee afwerkingen, namelijk PVC of lakverf. Om de beste trapafwerking te kunnen leveren werkt ook Uwtrapafwerking.nl samen met Sigma Coatings en Vivafloors.

Voor het stuken van uw wanden en plafonds is Uwstukadoors.nl de aangewezen specialist. Of het nu gaat om behangklaar of sausklaar stukwerk, wij denken met u mee en kijken samen naar de beste oplossing voor de afwerking van uw wanden en plafonds.