Vloerverwarming onder uw gietvloer verstandig?

Wilt u nooit meer koude voeten? En een warm huis om in thuis te komen en direct te ontspannen? Zowel een gietvloer als vloerverwarming wordt steeds populairder. In dit artikel staan we stil bij de vraag of een vloerverwarming geschikt is voor een gietvloer. Lees snel verder!

9.3
406 beoordelingen

Langs komen in onze showroom? Plan een vrijblijvende afspraak.

 • Binnen 1 minuut aangevraagd!
100% kwaliteit
reactie binnen 24 uur
één partij, één aanspreekpunt
werkzaam in heel Nederland
500+ projecten per jaar

Kan vloerverwarming in combinatie met een gietvloer?

Om na te gaan of vloerverwarming in combinatie met een gietvloer kan moeten we eerst stilstaan bij wat een goede vloerafwerking is voor vloerverwarming. Het antwoord daarop is dat een vloerafwerking geschikt is wanneer de thermische geleidbaarheid van het materiaal goed is. Dit betekent hoe snel en efficiënt de gegenereerde warmte naar het vloeroppervlak wordt overgebracht. Dat wil zeggen dat een goede vloerafwerking voor vloerverwarming een vloerafwerking is met een goede geleiding, omdat deze snel opwarmt, meer warmte afgeeft en efficiënter werkt.

Nu we weten waar een vloerafwerking aan moet voldoen om geschikt te zijn voor vloerverwarming is de volgende vraag of ‘een gietvloer geschikt is voor vloerverwarming?’. Het antwoord hierop is voluit ‘ja’. De gietvloer kan zelfs gezien worden als één van de meest geschikte vloeren om te combineren met vloerverwarming. Het is echter belangrijk dat het type gietvloer dat men kiest genoeg kan krimpen en uitzetten, naarmate de temperatuur verandert. De combinatie van een gietvloer met een vloerverwarming komt vaak voor, niet alleen omdat het knus is, maar ook omdat het een lagere energierekening oplevert. Dit komt doordat het er voor zorgt dat de regulering van de verwarming lager blijft. Geschat wordt dat u op deze manier wel tien tot vijftien procent goedkoper uit kunt zijn met uw stookkosten. Vooral nu de energieprijzen steeds duurder lijken te worden wordt de combinatie van een gietvloer met vloerverwarming interessant. Wilt u helemaal bezuinigen op energie? Kijk dan eens naar een combinatie van een vloerverwarming met warmtepomp, hierdoor kunt u namelijk wel zo’n dertig tot veertig procent op uw energie besparen. 

Het verschil tussen vloerverwarming en traditionele verwarming

Een gangbare regel is dat het belangrijk is om de warmte laag bij de grond te houden, omdat deze hier het meest efficiënt is. Van nature stijgt warmte naar boven toe. Bij vloerverwarming blijft de warmte echter vanzelfsprekend dichter bij de grond. Dit in tegenstelling tot centrale verwarming, waar de warmte eerst naar boven stijgt en het even duurt totdat de ruimte verwarmd is. Kortom, door gebruik te maken van vloerverwarming realiseert u een gelijkmatige verdeling van de temperatuur. Een gietvloer geleid warmte zo goed dat een hoge temperatuur niet nodig is. Bij een combinatie van een gietvloer met vloerverwarming hoeft u slechts te denken aan 40 graden Celsius. Bij traditionele verwarming moet u aan het dubbele hiervan denken.

Laat nu de vloerverwarming inclusief gietvloer leggen door Uwvloerafwerking.nl

Wilt een gietvloer inclusief vloerverwarming laten leggen? Daar draaien de experts van Uwvloerafwerking.nl hun handen niet voor om. Wij garanderen dat uw vloer en vloerverwarming jarenlang meegaan, zonder daarbij haar uitstraling te verliezen. Om deze reden geven wij hier ook garantie op. Neem gerust contact met ons op bij eventuele vragen over onze vloeren. U kunt ons ook telefonisch bereiken op 0570 57 36 65 of per mail op [email protected].

Checklist & 7 tips - Uwvloerafwerking

Zonder zorgen uw woning laten afbouwen? Ontdek ons inspiratie magazine!

In ons magazine vindt u tips, tricks en producten die u helpen uw woning perfect af te werken. Vraag hem aan:  Uw project in 4 stappen

  Stap 1: vrijblijvende prijsindicatie

  Vraag een vrijblijvende prijsindicatie aan voor uw project of klus. De indicatie zullen wij voor u toelichten.

  Stap 2: kom langs in onze showroom

  Bij ons heeft u één contactpersoon voor alle werkzaamheden die we voor
  u zullen verrichten.

  Stap 3: onze vakmensen gaan aan de slag

  We werken met kwaliteit
  producten en onze vakmensen
  hebben jarenlange ervaring in de afbouw van woningen.

  Stap 4: de oplevering van uw woning

  Door onze kwalitatieve producten en deskundigheid heeft u jarenlang plezier van uw woning.

  Bekijk onze volledige gietvloeren collectie

  Onze volledige collectie bekijken? Ontvang de brochures van Arturo:   Persoonlijk advies? Ons team helpt u graag verder.

   Persoonlijk advies van Team Uwvloerafwerking

   Wij kunnen meer!

   Ons moederbedrijf Uwnieuwbouwwoning.nl helpt u graag verder! Bekijk onze diensten, laat u inspireren en bereken uw investering.

   Merken die wij gebruiken
   ProGoldmFLORArturoSigma CoatingsLogo Vivafloors