PVC of laminaat, waarvoor kiest u?

Een PVC vloer en een laminaatvloer verschillen sterk van elkaar. Om de verschillen inzichtelijk te maken hebben wij voor u een duidelijk overzicht gemaakt. Gebleken is dat PVC enkele belangrijke voordelen heeft ten opzichte van een laminaatvloer. Hieronder leest u welke.

9.3
395 beoordelingen

Langs komen in onze showroom? Plan een vrijblijvende afspraak.

 • Binnen 1 minuut aangevraagd!
100% kwaliteit
reactie binnen 24 uur
één partij, één aanspreekpunt
werkzaam in heel Nederland
500+ projecten per jaar

PVC Vloer of laminaat: Vloerverwarming

Als uw woning is voorzien van vloerverwarming, haalt u daar het meeste uit met een PVC vloer. PVC is namelijk een goede warmtegeleider, waardoor er geen warmte verloren gaat. Een laminaatvloer moet gebruik maken van een ondervloer en is daarom geen goede combinatie met vloerverwarming.

PVC Vloer of laminaat: Geluidsoverlast

Omdat laminaatvloeren vaak niet worden verlijmd met de ondergrond, ontstaat er een ruimte met lucht onder. Deze ruimte zorgt ervoor dat geluiden, zoals voetstappen of schuivende stoelen, versterkt worden. PVC vloeren worden door ons direct op de ondergrond gelijmd. Hierdoor bestaat er geen ruimte onder de vloer en heeft u aanzienlijk minder kans op geluidsoverlast.

PVC Vloer of laminaat: Materiaal

Doordat PVC vloeren van een speciaal type kunststof worden gemaakt dat erg dun en soepel is, kan het makkelijk bedrukt worden. Hierdoor is het mogelijk om mooie zichtbare en voelbare motieven en structuren in de vloer te verwerken.

PVC Vloer of laminaat: Leggen

Beide vloeren worden vaak middels een kliksysteem gelegd. Het voordeel aan een PVC vloer is, dat het niet gezaagd hoeft te worden. PVC is eenvoudig bij te snijden met behulp van een stanleymes of schaar.

Benieuwd naar de verschillende soorten PVC vloeren die wij leveren? Bekijk dan onze collecte en doe inspiratie op voor een nieuwe vloer in uw woning. Weet u al wat u wilt? Vraag dan een prijsindicatie aan of neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Checklist & 7 tips - Uwvloerafwerking

Zonder zorgen uw woning laten afbouwen? Ontdek ons inspiratie magazine!

In ons magazine vindt u tips, tricks en producten die u helpen uw woning perfect af te werken. Vraag hem aan:  Uw project in 4 stappen

  Stap 1: vrijblijvende prijsindicatie

  Vraag een vrijblijvende prijsindicatie aan voor uw project of klus. De indicatie zullen wij voor u toelichten.

  Stap 2: kom langs in onze showroom

  Bij ons heeft u één contactpersoon voor alle werkzaamheden die we voor
  u zullen verrichten.

  Stap 3: onze vakmensen gaan aan de slag

  We werken met kwaliteit
  producten en onze vakmensen
  hebben jarenlange ervaring in de afbouw van woningen.

  Stap 4: de oplevering van uw woning

  Door onze kwalitatieve producten en deskundigheid heeft u jarenlang plezier van uw woning.

  Bekijk onze volledige PVC Vloeren collectie

  Onze volledige collectie bekijken? Ontvang de brochures van Vivafloors & mFLOR:   Persoonlijk advies? Ons team helpt u graag verder.

   Persoonlijk advies van Team Uwvloerafwerking

   Wij kunnen meer!

   Ons moederbedrijf Uwnieuwbouwwoning.nl helpt u graag verder! Bekijk onze diensten, laat u inspireren en bereken uw investering.

   Merken die wij gebruiken
   ProGoldmFLORArturoSigma CoatingsLogo Vivafloors