Hoe moet ik een PVC vloer onderhouden?

Wanneer u een PVC vloer door ons laat leggen dan wilt u deze natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Een essentieel onderdeel hiervan is het schoonmaken van de vloer.

Door de vloer met regelmaat schoon te maken blijft uw PVC vloer er mooi uitzien en kunt u er lang van genieten. Maar welke producten moet u gebruiken en hoe vaak moet u de PVC vloer reinigen? Hier vertellen we graag meer over! 

9.3
395 beoordelingen

Langs komen in onze showroom? Plan een vrijblijvende afspraak.

 • Binnen 1 minuut aangevraagd!
100% kwaliteit
reactie binnen 24 uur
één partij, één aanspreekpunt
werkzaam in heel Nederland
500+ projecten per jaar

Waarom is het schoonmaken van een PVC vloer belangrijk?

PVC vloeren schoonmaken doet u natuurlijk omdat u zo lang mogelijk wilt genieten van de vloer. Daarnaast woont er niemand graag in een vies huis. Door uw vloer regelmatig schoon te maken ziet uw woning er een stuk beter en verzorgd uit. Daarbij maakt het logischerwijs niet uit waar u de vloer in uw woning heeft gelegd, overal is het belangrijk om uw woning schoon te blijven houden.

Schoonmaken PVC: Het belang van stofzuigen

Een PVC vloer is zeer eenvoudig schoon te maken. Dit is immers één van de grootste redenen waarom mensen voor een PVC vloer kiezen. De vloer heeft een glad oppervlakte, waardoor het stofzuigen en het dweilen zeer eenvoudig gaat. Dat het zeer eenvoudig werkt betekent natuurlijk niet dat het niet hoeft te gebeuren! Hoe vaak u uw PVC vloer moet stofzuigen is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Heeft u bijvoorbeeld een kat? Dan is het aan te raden om (bijna) dagelijks stof te zuigen. Dit is anders dan wanneer u alleen woont en geen huisdieren heeft. In dat geval zouden we aanraden om om de dag stof te zuigen.

Uw PVC vloer dweilen: wat kunt u beter niet gebruiken?

Wanneer u uw PVC vloer wilt dweilen zijn er enkele schoonmaakmiddelen die u volgens onze experts beter links kunt laten liggen. Waarschijnlijk had u bij het schoonmaken van de vloer aan schoonmaakmiddelen zoals allesreiniger of groene zeep gedacht, maar volgens onze experts kunnen deze middelen uw vloer beschadigen. Het zorgt er namelijk voor dat er strepen op de vloer achterblijven en het kan de beschermlaag van de vloer aantasten.

Hoe kan je het best een PVC vloer onderhouden? Hoe maak ik mijn PVC vloer schoon? PVC vloer schoonmaken.

Beschikt u over een stoomreiniger? Dan kunt u deze ook beter niet inzetten bij het schoonmaken van uw PVC vloer. De reden? De warmte van de stoomreiniger kan flink oplopen, waardoor er schade aan de vloer ontstaat. 

Uw PVC vloer reinigen met de juiste middelen

Als u uw vloer regelmatig schoonmaakt heeft u er waarschijnlijk niet zoveel werk aan. Grote kans dat deze ook niet heel erg vies wordt tussen de schoonmaakbeurten in. Het schoonmaken van uw vloer met lauw tot warm water is in dit geval dan ook voldoende. Toch last van hardnekkige vlekken, bijvoorbeeld omdat u met het één of ander heeft geknoeid? Maak dan gebruik van schoonmaakazijn. U zou ook een reiniger kunnen gebruiken die speciaal gemaakt is voor het reinigen van de PVC vloer.

Als er vlekken in uw vloer zitten dan raden we aan niet te lang te wachten met schoonmaken. Hoe langer u de vlekken laat zitten, des te moeilijker ze worden om te verwijderen.

Neem contact met ons op!

Heeft u nog vragen over het schoonmaken van uw PVC vloer? Uiteraard kunt u hiervoor gerust contact met ons opnemen. Onze experts geven u graag tips en tricks!

Checklist & 7 tips - Uwvloerafwerking

Zonder zorgen uw woning laten afbouwen? Ontdek ons inspiratie magazine!

In ons magazine vindt u tips, tricks en producten die u helpen uw woning perfect af te werken. Vraag hem aan:  Uw project in 4 stappen

  Stap 1: vrijblijvende prijsindicatie

  Vraag een vrijblijvende prijsindicatie aan voor uw project of klus. De indicatie zullen wij voor u toelichten.

  Stap 2: kom langs in onze showroom

  Bij ons heeft u één contactpersoon voor alle werkzaamheden die we voor
  u zullen verrichten.

  Stap 3: onze vakmensen gaan aan de slag

  We werken met kwaliteit
  producten en onze vakmensen
  hebben jarenlange ervaring in de afbouw van woningen.

  Stap 4: de oplevering van uw woning

  Door onze kwalitatieve producten en deskundigheid heeft u jarenlang plezier van uw woning.

  Persoonlijk advies? Ons team helpt u graag verder.

  Persoonlijk advies van Team Uwvloerafwerking

  Wij kunnen meer!

  Ons moederbedrijf Uwnieuwbouwwoning.nl helpt u graag verder! Bekijk onze diensten, laat u inspireren en bereken uw investering.

  Merken die wij gebruiken
  ProGoldmFLORArturoSigma CoatingsLogo Vivafloors