Voor de afbouw van uw gehele nieuwbouwwoning

Wanneer u een PVC vloer door ons laat leggen dan wilt u deze natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Een essentieel onderdeel hiervan is het schoonmaken van de vloer.

Door de vloer met regelmaat schoon te maken blijft uw PVC vloer er mooi uitzien en kunt u er lang van genieten. Maar welke producten moet u gebruiken en hoe vaak moet u de PVC vloer reinigen? Hier vertellen we graag meer over! 

Waarom is het schoonmaken van een PVC vloer belangrijk?

PVC vloeren schoonmaken doet u natuurlijk omdat u zo lang mogelijk wilt genieten van de vloer. Daarnaast woont er niemand graag in een vies huis. Door uw vloer regelmatig schoon te maken ziet uw woning er een stuk beter en verzorgd uit. Daarbij maakt het logischerwijs niet uit waar u de vloer in uw woning heeft gelegd, overal is het belangrijk om uw woning schoon te blijven houden.

Schoonmaken PVC: Het belang van stofzuigen

Een PVC vloer is zeer eenvoudig schoon te maken. Dit is immers één van de grootste redenen waarom mensen voor een PVC vloer kiezen. De vloer heeft een glad oppervlakte, waardoor het stofzuigen en het dweilen zeer eenvoudig gaat. Dat het zeer eenvoudig werkt betekent natuurlijk niet dat het niet hoeft te gebeuren! Hoe vaak u uw PVC vloer moet stofzuigen is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Heeft u bijvoorbeeld een kat? Dan is het aan te raden om (bijna) dagelijks stof te zuigen. Dit is anders dan wanneer u alleen woont en geen huisdieren heeft. In dat geval zouden we aanraden om om de dag stof te zuigen.

Uw PVC vloer dweilen: wat kunt u beter niet gebruiken?

Wanneer u uw PVC vloer wilt dweilen zijn er enkele schoonmaakmiddelen die u volgens onze experts beter links kunt laten liggen. Waarschijnlijk had u bij het schoonmaken van de vloer aan schoonmaakmiddelen zoals allesreiniger of groene zeep gedacht, maar volgens onze experts kunnen deze middelen uw vloer beschadigen. Het zorgt er namelijk voor dat er strepen op de vloer achterblijven en het kan de beschermlaag van de vloer aantasten.

schoonmaken


Beschikt u over een stoomreiniger? Dan kunt u deze ook beter niet inzetten bij het schoonmaken van uw PVC vloer. De reden? De warmte van de stoomreiniger kan flink oplopen, waardoor er schade aan de vloer ontstaat. 

Uw PVC vloer reinigen met de juiste middelen

Als u uw vloer regelmatig schoonmaakt heeft u er waarschijnlijk niet zoveel werk aan. Grote kans dat deze ook niet heel erg vies wordt tussen de schoonmaakbeurten in. Het schoonmaken van uw vloer met lauw tot warm water is in dit geval dan ook voldoende. Toch last van hardnekkige vlekken, bijvoorbeeld omdat u met het één of ander heeft geknoeid? Maak dan gebruik van schoonmaakazijn. U zou ook een reiniger kunnen gebruiken die speciaal gemaakt is voor het reinigen van de PVC vloer.

Als er vlekken in uw vloer zitten dan raden we aan niet te lang te wachten met schoonmaken. Hoe langer u de vlekken laat zitten, des te moeilijker ze worden om te verwijderen.

Neem contact met ons op!

Heeft u nog vragen over het schoonmaken van uw PVC vloer? Uiteraard kunt u hiervoor gerust contact met ons opnemen. Onze experts geven u graag tips en tricks!

Gepubliceerd op 27-09-2021

Waarom bij Uwvloerafwerking.nl?

Vakmanschap

Onze deskundige medewerkers hebben jarenlange ervaring met het leggen van PVC vloeren.

Kwaliteit

Wij werken alleen met de beste materialen van topmerken.

Duurzaamheid

Door te kiezen voor kwalitatief hoogwaardige PVC vloeren voorkomt u dat uw vloer na enkele jaren haar uitstraling verliest.

Garantie

Wij zijn alleen tevreden met het allerbeste. U krijgt garantie op onze vloerafwerking.

Onze diensten

Uwnieuwbouwwoning.nl is gespecialiseerd in de complete afwerking van nieuwbouwwoningen. Door diverse werkzaamheden, zoals het leggen van een PVC vloer, behangen en sauzen van wanden en stukadoren van de plafonds, door één partij te laten uitvoeren profiteert u van fikse kortingen.

Met het vakkundige team van Uwglasvezelbehanger.nl staat elke opdracht garant voor 100% kwaliteit. Om de beste kwaliteit te kunnen leveren voor de afwerking van uw wanden werkt Uwglasvezelbehanger.nl samen met Sigma Coatings en ProGold.

Voor de afwerking van uw trap heeft u bij Uwtrapafwerking.nl de mogelijkheid om te kiezen tussen twee afwerkingen, namelijk PVC of lakverf. Om de beste trapafwerking te kunnen leveren werkt ook Uwtrapafwerking.nl samen met Sigma Coatings en Vivafloors.

Voor het stuken van uw wanden en plafonds is Uwstukadoors.nl de aangewezen specialist. Of het nu gaat om behangklaar of sausklaar stukwerk, wij denken met u mee en kijken samen naar de beste oplossing voor de afwerking van uw wanden en plafonds.

Beoordeling door klanten: 9.1/10 - 44 beoordelingen