Voor de afbouw van uw gehele nieuwbouwwoning

Wilt u ook een gietvloer in de keuken? Een gietvloer in de keuken kan erg stijlvol zijn. Daarnaast is een gietvloer door zijn naadloze karakter gemakkelijk in het onderhoud. Het voornaamste voordeel hiervan is dat de vloer eenvoudig schoon te maken is. Een gietvloer voelt warm aan uw voeten en is goed te combineren met vloerverwarming. In dit artikel leggen we u uit welke gietvloeren het meest geschikt zijn voor de keuken. Lees snel verder!

Waarom een gietvloer in de keuken?

Laten we het simpel maken, alle soorten gietvloeren voor de keuken hebben dezelfde kwaliteiten. Zoals eerder gezegd zijn de gietvloeren waterdicht, zacht om te bewandelen met de blote voeten en bovendien naadloos. Doordat de vloeren naadloos zijn hoeft u zich geen zorgen te maken over vuile voegen. Met een gietvloer krijgt de keuken een tijdloze en hedendaagse uitstraling. Over het algemeen zijn gietvloeren naadloos, minimaal in dikte en vrij vlot te plaatsen. 

Soorten gietvloeren

Er zijn verschillende soorten gietvloeren, betonlook gietvloeren, geluiddempende gietvloeren, epoxy gietvloeren, pu gietvloeren en cementgebonden gietvloeren. Hieronder leest u meer over de verschillende kenmerken van de gietvloeren en hun geschiktheid voor de keuken.

Gietvloeren betonlook

Bij gietvloeren betonlook kunt u een ruige industriële uitstraling verwachten, de ultieme betonlook! Dit type vloer is ideaal te combineren met verschillende interieurstijlen wat zal zorgen voor een sfeervol geheel. De gietvloer betonlook is ontzettend populair door zijn strakke, minimalistische en moderne uitstraling. Doordat deze type gietvloer eveneens waterdicht is, is het opnieuw een geschikte keuze voor de keuken.

Geluiddempende vloeren

Woont u in een appartement of wilt u dat uw vloer niet veel lawaai maakt wanneer u eroverheen loopt? Dan zit u goed met een geluiddempende gietvloer. Door het gebruik van polyurethaanhars is de vloer flexibel en zacht aan de voeten. Door het polyurethaanhars veert de gietvloer licht mee wanneer u hierover heen loopt, waardoor het geluiddempend werkt.

Epoxy gietvloeren

Een epoxyvloer is een stevige, naadloze gietvloer die wordt aangebracht op een bestaande vloer. De vloer bestaat uit verschillende lagen die stapsgewijs worden toegevoegd aan de draagvloer. Wij raden een epoxy gietvloer aan als u wilt gaan voor een vloer voor zakelijke doeleinden. Dit type vloer is uitermate geschikt voor technische ruimtes, maar kan ook gelegd worden in scholen, ziekenhuizen en kantoren.

PU gietvloeren

Een PU vloer is een kunststof gietvloer met een naadloze afwerking. Doordat de vloer naadloos is, kan er geen vocht of vuil in de naden van de vloer terechtkomen. Erg onderhoudsvriendelijk dus! Een belangrijk kenmerk is de elasticiteit van dit type vloer. Hierdoor zal uw vloer niet snel scheuren en voelt het zacht en flexibel aan. Tot slot heeft een PU gietvloer een strakke uitstraling en kan deze met verschillende interieurs gecombineerd worden.

Cementgebonden gietvloeren

Een cementgebonden gietvloer heeft een betonnen uitstraling en geeft een woon- of bedrijfsruimte een moderne en industriële look. Een cementgebonden gietvloer heeft een stoere uitstraling die perfect samengaat met robuuste meubels en materialen. De cementgebonden gietvloer geeft een moderne en onderhoudsarme vloer.

Algemene informatie

Het strakke design van een gietvloer heeft een moderne uitstraling. De vloer is geschikt voor vrijwel elke keuken, omdat u de kleur en sfeer gemakkelijk aanpast aan de stijl van uw keuken. Bij een industriële keuken met robuuste materialen als roestvrij staal en massief hout past bijvoorbeeld een stoere betonvloer. Terwijl bij een woonkeuken met tierelantijntjes en knusse hoekjes u kunt kiezen voor een warme gietvloer om er een gezellige eet-, relax- en zitruimte van te maken. Hierboven hebben we de verschillende type gietvloeren uitgelegd. Hierdoor kunt u een geschikte keuze maken voor het type gietvloer voor uw keuken.

Gietvloer kosten

De kosten van een cementgebonden gietvloer kunt u gemakkelijk en vrijblijvend berekenen met behulp van onze prijsindicatie tool! Na het invullen van uw gegevens ontvangt u binnen 24 uur een mail van ons met daarin een prijsofferte.

Gietvloer laten leggen 

Een cementgebonden gietvloer laten leggen: geen probleem voor de vakmensen van Uwvloerafwerking.nl! Onze werknemers gaan deskundig te werk bij het leggen van elk type gietvloer, waarbij gebruik wordt gemaakt van de beste materialen van topmerken. Duurzaam werken staat hoog bij ons in het vaandel, zo kunnen we garanderen dat uw vloer jarenlang meegaat zonder daarbij haar uitstraling te verliezen. Om deze reden geven we ook garantie op onze vloerafwerking. Neem gerust contact met ons op bij eventuele vragen over onze vloeren.

Gepubliceerd op 24-06-2021

Waarom bij Uwvloerafwerking.nl?

Vakmanschap

Onze deskundige medewerkers hebben jarenlange ervaring met het leggen van PVC vloeren.

Kwaliteit

Wij werken alleen met de beste materialen van topmerken.

Duurzaamheid

Door te kiezen voor kwalitatief hoogwaardige PVC vloeren voorkomt u dat uw vloer na enkele jaren haar uitstraling verliest.

Garantie

Wij zijn alleen tevreden met het allerbeste. U krijgt garantie op onze vloerafwerking.

Onze diensten

Uwnieuwbouwwoning.nl is gespecialiseerd in de complete afwerking van nieuwbouwwoningen. Door diverse werkzaamheden, zoals het leggen van een PVC vloer, behangen en sauzen van wanden en stukadoren van de plafonds, door één partij te laten uitvoeren profiteert u van fikse kortingen.

Met het vakkundige team van Uwglasvezelbehanger.nl staat elke opdracht garant voor 100% kwaliteit. Om de beste kwaliteit te kunnen leveren voor de afwerking van uw wanden werkt Uwglasvezelbehanger.nl samen met Sigma Coatings en ProGold.

Voor de afwerking van uw trap heeft u bij Uwtrapafwerking.nl de mogelijkheid om te kiezen tussen twee afwerkingen, namelijk PVC of lakverf. Om de beste trapafwerking te kunnen leveren werkt ook Uwtrapafwerking.nl samen met Sigma Coatings en Vivafloors.

Voor het stuken van uw wanden en plafonds is Uwstukadoors.nl de aangewezen specialist. Of het nu gaat om behangklaar of sausklaar stukwerk, wij denken met u mee en kijken samen naar de beste oplossing voor de afwerking van uw wanden en plafonds.