Voor de afbouw van uw gehele nieuwbouwwoning

Er zijn veel verschillende redenen om voor een gietvloer in uw nieuwbouwwoning te gaan. Gietvloeren zijn naadloos, slijten nauwelijks en zijn in verschillende kleuren en uitvoeringen verkrijgbaar. Tevens zijn gietvloeren erg gemakkelijk schoon te maken. Dit laatste is vooral een groot voordeel voor mensen die allergisch zijn voor huisstofmijt. Een ander groot voordeel is dat gietvloeren vaak erg dun aangebracht kunnen worden. In dit artikel vertellen we u alles over de dikte van een gietvloer.

Dikte van een gietvloer?

Wat de exacte dikte van een gietvloer is valt lastig te beantwoorden. De dikte van een gietvloer is namelijk afhankelijk van verschillende factoren. Factoren die hier invloed op hebben zijn onder andere de ondergrond en het type gietvloer waarvoor gekozen wordt. Er is ook goed nieuws. Een gietvloer is namelijk nooit te dik! In de praktijk komt een gietvloer bijna nooit boven de 10 millimeter uit. Meestal is de dikte van een gietvloer niet eens met het blote oog merkbaar. Ook drempels en plinten kunnen (meestal) in hun oorspronkelijke staat blijven liggen.

De dikte van verschillende typen gietvloeren

Ieder type gietvloer heeft een andere dikte. Zoals gezegd komen deze echter vaak niet boven de 10 millimeter uit. Het handige hiervan is dat u een gietvloer over de huidige vloer kunt leggen, zonder dat het in zijn geheel veel hoger wordt. Hierdoor hoeven drempels en deuren niet aangepast te worden. Een ander groot voordeel van de minimale dikte is dat een eventuele nieuwe vloer ook vrijwel zonder problemen over de gietvloer gelegd kan worden. Gietvloeren zijn namelijk lastig verwijderbaar. De minimale dikte zegt trouwens niets over de sterkte van het type vloer. Zo heeft de epoxy gietvloer slechts een dikte van 2 tot 3 millimeter. Toch is dit één van de sterkste vloeren die in fabrieken en garages wordt gebruikt. Hieronder hebben we voor uw gemak een overzicht toegevoegd van de verschillende typen gietvloeren en de overeenkomstige diktes in millimeter.

Houd rekening met extra toevoegingen

Het aantal millimeters in bovenstaande tabel kunnen variëren. De oorzaak? U kunt verschillende opties laten aanbrengen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een extra geluiddempende laag of een antisliplaag. Deze extra toevoegingen zullen uw gietvloer niet veel dikker maken, maar hebben wel invloed op de uiteindelijke dikte van uw gietvloer. Vraag gerust aan een specialist van Uwvloerafwerking.nl om een inschatting van het precieze aantal millimeters. Wilt u genieten van extra comfort en vloerverwarming onder de gietvloer aanleggen? Dan is het aan te raden rekening te houden met enkele millimeters extra dikte aan gietvloer.

Nog vragen?

Uwvloerafwerking.nl is, zoals de naam al doet vermoeden, dé specialist die u van nieuwe gietvloeren kan voorzien. Dankzij onze jarenlange ervaring en deskundigheid weten wij voor al onze klanten de perfecte gietvloer te leveren. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze ervaren medewerkers helpen u graag.

Gepubliceerd op 26-05-2021

Waarom bij Uwvloerafwerking.nl?

Vakmanschap

Onze deskundige medewerkers hebben jarenlange ervaring met het leggen van PVC vloeren.

Kwaliteit

Wij werken alleen met de beste materialen van topmerken.

Duurzaamheid

Door te kiezen voor kwalitatief hoogwaardige PVC vloeren voorkomt u dat uw vloer na enkele jaren haar uitstraling verliest.

Garantie

Wij zijn alleen tevreden met het allerbeste. U krijgt garantie op onze vloerafwerking.

Onze diensten

Uwnieuwbouwwoning.nl is gespecialiseerd in de complete afwerking van nieuwbouwwoningen. Door diverse werkzaamheden, zoals het leggen van een PVC vloer, behangen en sauzen van wanden en stukadoren van de plafonds, door één partij te laten uitvoeren profiteert u van fikse kortingen.

Met het vakkundige team van Uwglasvezelbehanger.nl staat elke opdracht garant voor 100% kwaliteit. Om de beste kwaliteit te kunnen leveren voor de afwerking van uw wanden werkt Uwglasvezelbehanger.nl samen met Sigma Coatings en ProGold.

Voor de afwerking van uw trap heeft u bij Uwtrapafwerking.nl de mogelijkheid om te kiezen tussen twee afwerkingen, namelijk PVC of lakverf. Om de beste trapafwerking te kunnen leveren werkt ook Uwtrapafwerking.nl samen met Sigma Coatings en Vivafloors.

Voor het stuken van uw wanden en plafonds is Uwstukadoors.nl de aangewezen specialist. Of het nu gaat om behangklaar of sausklaar stukwerk, wij denken met u mee en kijken samen naar de beste oplossing voor de afwerking van uw wanden en plafonds.