Dikte gietvloer

Er zijn veel verschillende redenen om voor een gietvloer in uw nieuwbouwwoning te gaan. Gietvloeren zijn naadloos, slijten nauwelijks en zijn in verschillende kleuren en uitvoeringen verkrijgbaar. Tevens zijn gietvloeren erg gemakkelijk schoon te maken. Dit laatste is vooral een groot voordeel voor mensen die allergisch zijn voor huisstofmijt. Een ander groot voordeel is dat gietvloeren vaak erg dun aangebracht kunnen worden. In dit artikel vertellen we u alles over de dikte van een gietvloer.

Langs komen in onze showroom? Plan een vrijblijvende afspraak.

 • Binnen 1 minuut aangevraagd!
100% kwaliteit
reactie binnen 24 uur
één partij, één aanspreekpunt
werkzaam in heel Nederland
500+ projecten per jaar

Dikte van een gietvloer?

Wat de exacte dikte van een gietvloer is valt lastig te beantwoorden. De dikte van een gietvloer is namelijk afhankelijk van verschillende factoren. Factoren die hier invloed op hebben zijn onder andere de ondergrond en het type gietvloer waarvoor gekozen wordt. Er is ook goed nieuws. Een gietvloer is namelijk nooit te dik! In de praktijk komt een gietvloer bijna nooit boven de 10 millimeter uit. Meestal is de dikte van een gietvloer niet eens met het blote oog merkbaar. Ook drempels en plinten kunnen (meestal) in hun oorspronkelijke staat blijven liggen.

De dikte van verschillende typen gietvloeren

Ieder type gietvloer heeft een andere dikte. Zoals gezegd komen deze echter vaak niet boven de 10 millimeter uit. Het handige hiervan is dat u een gietvloer over de huidige vloer kunt leggen, zonder dat het in zijn geheel veel hoger wordt. Hierdoor hoeven drempels en deuren niet aangepast te worden. Een ander groot voordeel van de minimale dikte is dat een eventuele nieuwe vloer ook vrijwel zonder problemen over de gietvloer gelegd kan worden. Gietvloeren zijn namelijk lastig verwijderbaar. De minimale dikte zegt trouwens niets over de sterkte van het type vloer. Zo heeft de epoxy gietvloer slechts een dikte van 2 tot 3 millimeter. Toch is dit één van de sterkste vloeren die in fabrieken en garages wordt gebruikt. Hieronder hebben we voor uw gemak een overzicht toegevoegd van de verschillende typen gietvloeren en de overeenkomstige diktes in millimeter.

Houd rekening met extra toevoegingen

Het aantal millimeters in bovenstaande tabel kunnen variëren. De oorzaak? U kunt verschillende opties laten aanbrengen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een extra geluiddempende laag of een antisliplaag. Deze extra toevoegingen zullen uw gietvloer niet veel dikker maken, maar hebben wel invloed op de uiteindelijke dikte van uw gietvloer. Vraag gerust aan een specialist van Uwvloerafwerking.nl om een inschatting van het precieze aantal millimeters. Wilt u genieten van extra comfort en vloerverwarming onder de gietvloer aanleggen? Dan is het aan te raden rekening te houden met enkele millimeters extra dikte aan gietvloer.

Nog vragen?

Uwvloerafwerking.nl is, zoals de naam al doet vermoeden, dé specialist die u van nieuwe gietvloeren kan voorzien. Dankzij onze jarenlange ervaring en deskundigheid weten wij voor al onze klanten de perfecte gietvloer te leveren. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze ervaren medewerkers helpen u graag.

Checklist & 7 tips - Uwvloerafwerking

Zonder zorgen uw woning laten afbouwen? Ontdek ons inspiratie magazine!

In ons magazine vindt u tips, tricks en producten die u helpen uw woning perfect af te werken. Vraag hem aan:  Uw project in 4 stappen

  Stap 1: vrijblijvende prijsindicatie

  Vraag een vrijblijvende prijsindicatie aan voor uw project of klus. De indicatie zullen wij voor u toelichten.

  Stap 2: kom langs in onze showroom

  Bij ons heeft u één contactpersoon voor alle werkzaamheden die we voor
  u zullen verrichten.

  Stap 3: onze vakmensen gaan aan de slag

  We werken met kwaliteit
  producten en onze vakmensen
  hebben jarenlange ervaring in de afbouw van woningen.

  Stap 4: de oplevering van uw woning

  Door onze kwalitatieve producten en deskundigheid heeft u jarenlang plezier van uw woning.

  Bekijk onze volledige gietvloeren collectie

  Onze volledige collectie bekijken? Ontvang de brochures van Arturo:   Persoonlijk advies? Ons team helpt u graag verder.

   Persoonlijk advies van Team Uwvloerafwerking

   Wij kunnen meer!

   Ons moederbedrijf Uwnieuwbouwwoning.nl helpt u graag verder! Bekijk onze diensten, laat u inspireren en bereken uw investering.

   Merken die wij gebruiken
   ProGoldmFLORArturoSigma CoatingsLogo Vivafloors